Product recalls wegens salmonella

Nadat het Favv op de hoogte werd gebracht door Nederland via het RASFF-systeem (Rapid Alert for Food and Feed) gelaste deze overheidsinstelling tot product recalls. Door de verplichte melding van mogelijke besmetting met salmonella moet men alle producten vervaardigd uit dat vers vlees  uit de handel nemen.

1 december 2018

De goederen die zich nog in de bedrijven bevinden, zijn geblokkeerd. De FAVV “ziet nauwlettend toe op de situatie en neemt alle nodige maatregelen in het belang van de consument”.

Vleeswaren Peeters & Imperial

Vleeswaren Peeters roept de salami van het merk Césarin die in Lidl-winkels werd verkocht, de knoflookvrije salamini van Delhaize en de duo-mootsalami en nootensalami die in verschillende winkels werden verkocht.

Imperials Meat Products roept de Ardense ham van het merk Marcassou, verkocht bij Carrefour, Cora, Colruyt Group, Delhaize Le Lion, Makro en Match. Maar ook Ardense ham van het merk Saint Alby, verdeeld door Lidl in België en Luxemborug.

Voedselinfecties

Voedselinfecties veroorzaakt door salmonella leiden tot maag-darmstoornissen, vaak gepaard gaande met koorts, binnen 12 tot 72 uur na consumptie van besmette producten. Deze symptomen kunnen worden verergerd bij jonge kinderen, bij immuniteitsdeficiënte personen en ouderen. Personen die de betrokken producten hebben geconsumeerd en deze symptomen vertonen, worden verzocht hun behandelend arts te raadplegen en deze consumptie aan hem/haar te melden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*