Rotterdamse Poelier juicht na uitspraak van rechter: zijn zaak blijft

Het is feest bij poelier ‘Kip ik heb je’ in winkelcentrum De Koperwiek in Capelle aan den IJssel. De kippenboer moest verkassen voor de uitbreiding van de Jumbo, maar de rechter heeft nu besloten dat hij in het winkelcentrum mag blijven. De vraag blijft: op welke plek?

De enorme spanning van de afgelopen maanden viel gisteren plotseling van eigenaar Ton van Kouwen af. Het is hem aan te zien. Zo trots als een pauw loopt hij door het winkelcentrum. Hij lijkt wel een filmster als hij van alle kanten wordt gefeliciteerd.

Er worden bossen bloemen gebracht en tientallen klanten komen een handje schudden. ,,Het is geweldig. We zijn zo opgelucht”, zegt Van Kouwen.

Ruim een maand geleden werd het hem nog teveel in de Rotterdamse rechtbank toen hij tegenover Wereldhave stond, de eigenaar van het winkelcentrum. Met een rood gezicht vocht hij voor het behoud van zijn winkel. ‘Kip ik heb je’ bestaat 23 jaar.

Door de grote verbouwingen die De Koperwiek ondergaat, moest de kipwinkel weg. De Jumbo wordt groter, waardoor er geen plek meer is voor de zaak. De rechter heeft nu echter besloten dat Wereldhave een plek voor ‘Kip ik heb je’ moet vinden in het winkelcentrum. ,,Het voelt nog een beetje onwezenlijk”, zegt Van Kouwen. ,,We moeten nu afwachten en kijken waar we terecht komen.”

Wereldhave bood hem eerder een alternatief voor zijn huidige plek, maar dat ging om een winkel aan de buitenzijde van het winkelcentrum met een oppervlakte van 45 vierkante meter. Zijn huidige zaak is 90 vierkante meter en alleen zijn vriezer is al 40 vierkante meter. De rechter stelde tijdens de rechtszaak in september al dat hij dat geen optie vond.

Ballonnen

Van Kouwen hoopt zo snel mogelijk met Wereldhave om de tafel te gaan. ,,We moeten toch met elkaar verder”, zegt dochter Liz van Kouwen die ook in de winkel werkt. Wereldhave kan nog niet inhoudelijk reageren.

Bij de poelier zit de sfeer er in ieder geval goed in. Overal hangen slingers en ballonnen. ,,Wij zijn ook even feest komen vieren”, zegt Coby van Golden. Samen met haar man haalt ze een portie kip. ,,We hebben de afgelopen tijd heel erg meegeleefd. Het is terecht dat ze hebben gewonnen. Zo ga je niet met je huurders om.”

De 15-jarige vrienden Christiaan, Aaron en Jurian grijpen ieder tus-senuur aan om een broodje kip te halen bij hun favoriete winkel. Als ze hun broodje in hun handen hebben, lopen ze nog even naar de eigenaar om hem te feliciteren. ,,We zijn heel erg blij, want we zouden ‘Kip ik heb je’ missen. We boycotten zelfs de Jumbo, daar komen we niet meer.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*