Vleesgroothandel Jo Herbots investeert 9 miljoen in nieuwe gebouwen in Brustem

Op 13 oktober opende vleesgroothandel Jo Herbots Meat Products zijn nieuwe gebouwen in Brustem met een groots opgevatte opendeurdag.

Ondernemer Jo Herbots investeerde 9 miljoen € en zorgt voor 50 extra jobs.

Jo Herbots (43) uit Zoutleeuw, startte 21 jaar geleden een bedrijf voor het versnijden van vers geslacht vlees in één van de loodsen op de veemarktsite in Sint-Truiden. Door de sluiting van het slachthuis en het einde van de huurovereenkomsten voor de veemarktbedrijven, moest Herbots uitkijken naar een nieuwe locatie.

Vandaag staat aan de Lichtenberglaan ( Industriepark in Brustem) een volledige nieuwe vleesuitsnijderij op een perceel van 1,5 hectare.

Jo Herbots is het enige bedrijf dat deel uitmaakte van de veemarktsite en nu zijn activiteiten verderzet in Sint-Truiden.

“Een slachthuis naast de deur was een luxe, maar als de stad Sint-Truiden het sluit, moeten er andere oplossingen gecreëerd worden”, stelt Jo Herbots. De investering van 9 miljoen € behelst de gebouwen, de nieuwe koelinstallaties en de afdeling voor het versnijden van rund-, kalfs- en lamsvlees. Herbots belevert zowel supermarktketens als zelfstandige slagers en vleesverwerkende bedrijven. Vandaag worden gemiddeld 250 dieren ( runderen en kalveren) per week verwerkt. Een extra tewerkstelling tot 50 werknemers is voorzien.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*