
Vanaf volgend jaar treft u in de Lidl-rekken een ‘klimaatneutraal’ ei aan, gemaakt met liefde voor de legkip (of -haan). Overgewaaid vanuit Nederland is het concept vooral tekenend voor het huidige klimaat: supermarkten willen ook superduurzaam zijn.
Listeriabacterie aangetroffen in vlees van supermarktketen Deen
31 oktober 2018 10:14
Filet americain, Duitse biefstuk en tartaar van supermarktketen Deen kan de darmbacterie listeria bevatten. Daarvoor waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
De waarschuwing is gebaseerd op een kwaliteitscontrole en geldt voor verpakkingen met een houdbaarheidsdatum tot 1 november. Bij het eten van de vleesproducten kan de consument last krijgen van maag- en darmklachten, die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Met name kinderen, ouderen en zwangere vrouwen zijn gevoelig voor de darmbacterie.
Bij de filet americain (100, 110 en 160 gram) gaat het om de smaken naturel, peper en ui. De biefstuk en tartaar, verpakt per één of twee stuks, worden ook afgeraden te eten.
De NVWA verzoekt klanten het product terug te brengen naar de supermarkt.
Vlees uit Duits horror-slachthuis ook in Belgische supermarkten?
Een Duitse dierenrechtenorganisatie heeft verbijsterende opnames gemaakt in een “horror-slachthuis” in Bad Iburg. “Het Duitse slachthuis levert aan vleesgroothandel Dierickx in Zele, waardoor het vlees mogelijk ook in de Belgische schappen ligt”, zegt Animal Rights-campagneleider Erwin Vermeulen. Dierickx NV zegt de samenwerking met het slachthuis te beëindigen.
Arbeider plast op productielijn – vleesproducent moet 23 ton vlees vernietigen
Het Amerikaanse Smithfield Foods, de grootste producent van varkensvlees ter wereld in Smithfield, Virginia, heeft meer dan 23.000 kilogram varkensvlees moeten vernietigen omdat een productiearbeider in de fabriek zijn behoefte had gedaan. Beelden van het wansmakelijke incident belandden in handen van de lokale nieuwszender WAVY.
At het Poolse leger vlees van (niet-)geruimde varkens?
In Polen is mogelijk vlees van varkens die besmet waren met Afrikaanse varkenspest verwerkt voor humane consumptie. Poolse en Litouwse media hebben daarover bericht. De minister van Landbouw ontkent, maar een Litouws Europarlementslid legt de kwestie toch voor aan EU-commissaris Vytenis Andriukaitis. Volgens Bronis Rope van de groene fractie zou besmet vlees gebruikt zijn voor de productie van ingeblikte vleeswaren voor het leger, voor scholen en andere publieke instellingen. Het leger zou na protest van militairen afgezien hebben van de consumptie van het vlees.
Geef als eerste een reactie