Dit restaurant in Barneveld serveert hamburgers van 2,7 kilo rundvlees

Vleesliefhebbers kunnen hun lol niet op bij Burgers van Barneveld in Nederland. Het restaurant serveert hamburgers van wel 2,7 kilo rundvlees.

Vleesfanaten uit heel Nederland komen naar Burgers van Barneveld om de imposante vleestoren naar binnen te werken. Het is nog niemand gelukt. Afgelopen vrijdag moest iemand zijn poging vroegtijdig staken. Hij bleef steken op zijn zevende burger. Een Big Daddy van 2,4 kilo is al wel eens helemaal opgegeten. De naam van de recordhouder prijkt op de Wall of Fame aan de muur van het hamburgerrestaurant. Naast de namen van de mensen die eerder een hamburger van flink formaat soldaat wisten te maken.

Uit de hand gelopen grap

,,De Big Daddy Challenge is eigenlijk een uit de hand gelopen grap’’, zegt eigenaresse Barbara Achterberg (22). ,,Burgers van Barneveld is een gezellig restaurant, geen vreetschuur. De eetchallenge is spontaan ontstaan.’’

Wall of fame

Een jaar geleden kwamen haar vrienden een hapje eten in het restaurant. De grootste eter van het gezelschap bood ze een dubbele Big Daddy aan. ,,Langzaamaan kwamen er steeds meer burgers bij en sindsdien is er een challenge.’’ De spelregels zijn simpel: wat je bestelt, moet je opeten. Pas dan kom je op de Wall of Fame. Verder dient de hamburger in het restaurant te worden opgegeten. Hoe, dat maakt niet uit. Handen en mes en vork zijn beide toegestaan. Hoelang het duurt, maakt ook niet uit. ,,Iemand was hier laatst 2,5 uur aan het eten. Maar iemand die acht hamburgers op heeft gegeten, deed het in maar 50 minuten. Dat is echt snel!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*