EUROBEEF

Opnieuw massaal veel inzendingen en een geapprecieerde publieke jurering 

De beurs duurt vier dagen, maar de eerste dag stond volledig in het teken van de dynamiek en interactie van de slagers en junioren, die deelnamen aan Eurobeef, Meesterschapswedstrijd en/of Junior Cup.

Veel cijfers zijn nog niet bekend, maar we vernamen dat meer dan 100 slagers en junioren deelnamen aan de 14 verschillende ambachtelijke rubrieken.

Meesterschapwedstrijd

Een aantal slagers zette alles op alles om de Meesterschapswedstrijd te winnen door deel te nemen aan de specifieke vier rubrieken, die hiervoor werden uitgeschreven.

Deze wedstrijd richt zich specifiek naar de promotie van het ambacht in de vleeswarenrubrieken ambachtelijke gekookte beenham, ambachtelijke rauwe beenham, salami en Parijse worst.

100 juryleden

Om de drie wedstrijden in goede banen te leiden, verleenden 100 juryleden en administratieve collega’s hun onbaatzuchtige medewerking aan deze punctiueel uitstekende voorbereide wedstrijden.

Voor de tweede keer in de 44-jarige geschiedenis van de Eurobeefvakwedstrijden, vond de jurering ‘ openbaar’ plaats.

Elke bezoeker kon de juryleden van nabij aan het werk zien in hall 4. Elk product werd met de grootste nauwkeurigheid  geproefd, gekeurd en beoordeeld. Om de smaakpapillen de baas te blijven, was een glas water, een beetje brood en een appel het heil van elk jurylid.

Junioren aan de macht

Volgens de beide voorzitters van de Landsbond der Beenhouwers Yvan Claeys en Jean-Luc Pottiez stonden de meer dan 1000 ingezonden producten alweer op een kwalitatief zeer hoog niveau.

Er werd veel aandacht besteed – zeker ook door de junioren- aan afwerking, presentatie en productinnovatie.

Voor zover we goed telden, werden 27 sierschotels van slagers en juryleden voorgesteld.

Enkele sfeerbeelden tonen u de creativiteit van het ambacht op Eurobeef.

Foto’s Eurobeef (eve)

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*