De Vegetarische Slager uit verkiezing ‘De Leukste Slagerij’ gegooid

De vakbeurs voor de vleeswarenbrache, Slavakto, heeft de Vegetarische Slager gediskwalificeerd voor de wedstrijd ‘de Leukste Slagerij 2018’. Reden: de slager is geen échte slager. Het bedrijf reageert verbijsterd. 

De Vegetarische Slager kreeg een week of twee geleden een uitnodiging om zich in te schrijven voor de jaarlijkse verkiezing van de Leukste Slagerij 2018. Het bedrijf twijfelde geen moment.

De Vegetarische Slager meldde zich direct aan met zijn Haagse restaurant en winkel De Vleesch Lobby. De fans van De Vleesch Lobby reageerden enthousiast en stemden massaal. Zó massaal dat bij de bekendmaking van de eerste tussenstand voor de provincie Zuid-Holland afgelopen dinsdag de zaak met bijna 3500 stemmen meteen aan kop ging. 

Op ruime afstand volgde een slagerij uit Dirksland met 431 stemmen. Dat was pas het moment dat de organisatie van de landelijke wedstrijd tot de ontdekking kwam dat de deelnemer De Vleesch Lobby een vegetarische slager was.

Algemene voorwaarden 

,,Tot onze verbazing kregen we meteen daarna te horen dat we waren geroyeerd”, aldus Korteweg. De organisatie van de verkiezing beroept zich bij de uitsluiting op de algemene voorwaarden van de wedstrijd, waarin staat dat deelnemers in Nederland gevestigde slagerijen dienen te zijn en het hanteert de definitie van Van Dale: een ‘slagerij’ is een ‘winkel van een slager’. 

,,Dit is echt jammer. We hadden heel graag het gesprek aangegaan met de organisatie.  ,,We verkopen dan weliswaar geen vlees van dieren, maar we verkopen wel plantaardig vlees. En dit is het nieuwe vlees. Daar kun je als vleessector niet meer omheen.”

Bron:BNdestem

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*