Mora gaat vegetarisch

Er is veel beweging in de wereld van de snacks.  Voor frituur, snackbar en brasserie wordt het aanbod steeds maar origineler. Een blik op de trends komt er aan de editie van ons magazine Frituur & Snack dat net voor Horeca Expo in de bus valt bij frituristen en snackbaruitbaters. Vooral het aanbod op de vegetarische markt blijft maar groeien.

Als enkele grote spelers op die markt de handen in elkaar slaan dan zal de rest wellicht niet nalaten te volgen. Zo gaat Snackmaker Mora (Van Geloven) producten ontwikkelen met De Vegetarische Slager. De vegetarische snacks zullen worden geleverd aan onder meer de horeca en de retail. Mora en De Vegetarische Slager houden zich de komende tijd bezig met de ontwikkeling van een aantal vegetarische snacks, die bestemd zijn voor horecagelegenheden zoals cafetaria’s, maar ook bedrijfskantines en supermarkten.

Vegetarische kroket

De eerste producten, waaronder een vegetarische kroket, worden waarschijnlijk begin volgend jaar geïntroduceerd. De Vegetarische Slager is een fabrikant van vleesvervangende producten in Utrecht, met een conceptwinkel en restaurant in Den Haag. Volgens de twee fabrikanten is samenwerking een logische stap, omdat steeds meer consumenten vegetariër worden of minder vlees eten. Voor Smullers – een fastfoodketen die hoofdzakelijk in treinstations te vinden is – ontwikkelde De Vegetarische Slager al een vegetarische burger.

Carine Lauwers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*