14 Ierse vleesbedrijven erkend om rundvlees naar China uit te voeren

Nog eens 14 andere Ierse vleesbedrijven zijn erkend om rundvlees naar de snelgroeiende Chinese markt te exporteren, heeft minister van Landbouw Michael Creed bevestigd. Ierland heeft vorig jaar toegang gekregen tot de Chinese rundvleesmarkt en de laatste goedkeuringen betekenen dat 21 rundvleesbedrijven nu zijn erkend om naar China te exporteren.

De Aziatische staat is momenteel de op vier na grootste exportmarkt voor levensmiddelen in Ierland en is in de loop der jaren aanzienlijk gegroeid. De totale export van levensmiddelen bedroeg in 2018 bijna 800 miljoen euro.

Vleesbedrijven hebben hier in de eerste acht maanden van dit jaar 4 651 ton, ter waarde van meer dan 21 miljoen euro, naar China geëxporteerd.

Meer rundvlees

Rundvlees is nu het snelst groeiende vlees in China en overtreft de stagnerende vraag naar varkensvlees dat op grotere schaal wordt gegeten omdat de consument minder vet in zijn voeding wil.

Maar het aanbod zal waarschijnlijk geen gelijke tred houden met de vraag, gezien de hoge kosten van de rundveehouderij in China, waardoor de regering haar importbeperkingen moet heroverwegen.

Minister van Landbouw Michael Creed verwelkomde het nieuws dat alle rundvleesfabrieken die in september werden gecontroleerd nu door de Chinese autoriteiten zijn goedgekeurd.

“Dit is de sterkst mogelijke steun voor de Ierse voedselveiligheidsnormen, wij waren het eerste land in West-Europa dat toegang tot de Chinese markt heeft gekregen en nu is het duidelijk dat onze fabrieken voldoen aan de hoge en strenge normen van de Chinese autoriteiten,” zei hij.

“De belangrijkste vraag van de industrie was om meer fabrieken goedgekeurd te krijgen om aan de groeiende vraag van de Chinese markt te voldoen,” zei hij.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*